Tilbygning

Pladsudvidende tilbygning til familiebolig

I denne case kan du læse om en børnefamilie på fire som ønskede at have lidt flere kvadratmeter at gøre godt med i dagligdagen.

En børnefamilie på fire var begyndt at mærke hvordan deres hus langsomt begyndte at føles mindre og mindre. De døjede med det helt klassiske pladsmangelproblem og bad os derfor om hjælp til at udarbejde nogle arealudvidende løsninger til dem. Dette skulle gøres i form af en større tilbygning.

Familien købte flere af vores pakker, og vi har derfor været med dem igennem hele forløbet. De købte blandt andet en forundersøgelse, vores populære 3 x designforslagspakke og en myndighedspakke bestående af tekniske tegninger tilkonstruktionen af boligen.

Familiens primære ønske var en tilføjelse af et ekstra værelse, kontor og udvidelse af stuerummet. De ønskede ligeledes at udvidelsen skulle ske mod haven, og der blev af denne grund også lavet en udvidelse af husets 1. sal samt en hævning af taget.

Du kan se de tre visualiseringer og plantegninger som vi udarbejdede til familien i denne artikel. Det endelige designforslag (som er en videreudvikling af forslag 3) er vi pt. ved at finpudse, og det er derfor endnu ikke tilgængeligt i denne artikel.

 

Den oprindelige bolig

 

Designforslag 1
Rød træbeklædning og pergola

I designforslag 1 præsenteres man for en tilbygning med et fladt tag og kvist. Kvisten afspejler den eksisterende kvists placering og størrelse, og smelter derfor godt sammen med den oprindelige boligs udtryk.

Facaden er i rød træbeklædning i stil med husets eksisterende udtryk. Taget er beklædt med tagpap og zink, og de klassiske orange farver komplimenterer resten af boligen godt.

”Designet griber ikke ind i det eksisterende hus' udtryk, men står skarpt og skiller sig ud fra det eksisterende som en let og underordnet struktur til det karakterfyldte klassiske udtryk.” - Arkitekten

 

Tilbygningen er 47 kvadratmeter stor. Der er blevet indtegnet to værelser i stueetagen, badeværelset er blevet gjort større. Køkkenet og entréen er blevet beholdt som de var oprindeligt.

Vinduernes placering giver derudover direkte udsyn til haven, hvor en pergola står smukt og giver mulighed for overdæk og skygge i de solrige sommerdage.

 

 

Forslagets 1. sal er med sine 46 kvadratmeter den mindste af de tre forslag. I den østvendte kvist er der blevet indtegnet et kontor med masser af opbevaringsplads og store skydedøre som åbner op til etagens repos. Dette skaber en fornemmelse af rumlighed.

 

Forslag 1 opsummeret:

 • Rød træbeklædning
 • Skydedøresom skaber rumlighed
 • Kviste
 • Pergola til udendørs ophold

 

 

Designforslag 2
Tilbygning i tegl og bred kvist med harmonisk træbeklædning

I dette forslag er tilbygningen lavet i tegl. Der er derudover en stor kvist beklædt i træ som falder i samme stil som den hævede terrasse. Dette skaber et harmonisk udtryk i boligen da de to elementer rent stilmæssigt går hånd i hånd med hinanden.

Nederst i boligen ses et stort vinduesparti med foldedøre. Deres centrale placering i facaden åbner op til en niveaufri adgang til terrassen, og den bliver dermed en naturlig forlængelse af husets indvendige når dørene står åbne.

 

 

Stueplanens tilbygning er på 47 kvadratmeter og indeholder et stort soveværelse med direkte udgang til terrassen. Planen er blevet udarbejdet med særlig fokus på at få skabt et direkte udsyn fra køkkenet og stuen til haven. Dette inviterer naturen ind i boligen og sikrer ligeledes en masse naturligt lysindfald.

 

 

Husets 1. sal er større end det i forslag 1 og er på 51 kvadratmeter. Det indeholder to store værelser, et toilet og en repos. Den bredde kvist giver derudover et godt lys fra flere sider i rummet, og der er indbygget walk-in skab på soveværelset for at optimere pladsen.

 

Forslag 2 opsummeret:

 • Tilbygning i tegl
 • Foldedøre som skaber god forbindelse tilterrassen
 • Walk-in skab
 • Bred kvist som sikrer en masse godt lysindfald

 

 

Designforslag 3
Røde teglsten og hævet tagryg

I det sidste forslag er tilbygningen lavet i samme stil som det eksisterende hus. Tagrykken er blevet hævet og forskudt for at lave plads til de ekstra værelser.

 

 

”Tilbygningen er i samme røde teglsten med en enkel rytme i facadens åbninger og fokus på detaljer i murværket.” – Arkitekten

I stueetagen danner tre lige store facadeparter tydelige åbninger fra stuen ud og mod haven. De inviterer samtidig lyset ind i boligen. På taget er tre tagvinduer placeret for at skabe det bedst mulige lys og direkte udsyn til himlen.

Den store stenbeklædning rundt om boligen binder rummene sammen omkring huset og danner rammen for en stor terrasse med indbygget sideplint og pergola om hjørnet.

 

 

Tilbygningen er på 47 kvadratmeter og indeholder stue og kontor. Plantegninger viser hvordan niche, sofagruppe og kontor står bag en åben glasstruktur hvilket får rummet til at se større ud. Rummet er derudover multifunktionelt og kan også bruges som fællesrum.

 

 

Forslagets 1. sal er på 61 kvadratmeter og dermed den største af de tre forslag. Den består af tre soveværelser hvor et af dem har et walk-in skab som udnytter pladsen i skrunken og de skråvægge til at danne et lille opbevaringsrum.

De to andre værelser er sydvendte og har indbyggede skabe samt plads til både skrivebord og seng.

 

Forslag 3 opsummeret:

 • Tilbygning i røde teglsten
 • Hævet tagryg
 • Store ovenlysvinduer
 • Pergola
 • Walk-in skab og indbyggede skabe på soveværelserne

 

Det endelige designforslag på denne case er som nævnt endnu ved at blive udarbejdet, og det er derfor ikke tilgængeligt i denne artikel. Det er dog en videreudvikling af forslag 3 og vil blive lagt op så snart det er blevet færdiggjort.

Andre projekter