Tekniske plantegninger - hvad er forskellen?

Ordbog

April 18, 2021

Når du skal til at bygge, vil du uanset hvad komme til at høre ordet ‘plantegning’. Plantegningers detaljer og indhold kan variere meget, og det er vigtigt, at du kender forskellen, når du eksempelvis skal søge om byggetilladelse. 


Forskellige plantegninger

En teknisk plantegning viser meget specifikke mål, og kan bruges i byggeprocessen - både af dig og af de professionelle, som du har inde over projektet. 

Når man siger ordet ‘plantegning’, vil mange mennesker nok automatisk tænke på den slags, som du ser på en salgsopstilling hos ejendomsmægleren. Disse plantegninger er absolut brugbare for dig, når du blot skal danne dig et overblik over, hvordan rummene ligger fordelt i huset, hvor store de er samt hvor vinduer og døre er placeret. 

Selvom denne slags plantegninger er rigtig gode, er der dog også ting, som disse ikke kan vise, og det er her, at den tekniske plantegning kommer ind i billedet.


Er du i tvivl om, hvad en plantegning helt konkret viser? Læs mere her.


Den tekniske plantegning har andre egenskaber

Som nævnt kan den tekniske plantegning bruges både af dig og de professionelle, som du har ansat til at hjælpe med dit projekt. Hvor den almindelige plantegning giver overblik, kan den tekniske plantegning give informationer, man kan arbejde ud fra. Den tekniske plantegning kan for eksempel vise:

  • Helt præcise, målfaste opmålinger af vægge, vinduer osv.
  • Hvilke vægge er bærende, så man ved, hvilke der kan rives ned i en ombygning, og hvilke der ikke kan
  • Rumbetegnelser
  • Eventuelle tagudhæng på bygningen

Det er altså meget specifikke informationer, som du finder på en teknisk plantegning, og de er derfor vigtige for processen ligesom blandt andet snittegninger, visualiseringer og facadetegninger.


Vil du vide mere?

Vi har samlet viden og inspiration inden for byggeri og arkitektur, så du aldrig skal være i tvivl om processen. Du kan også læse mere om vores tidligere projekter inden for blandt andet nybyg og tilbygninger og forhåbentlig blive inspireret til dit eget fremtidige projekt. 

Du er altid velkommen til at kontakte os, og så tager vi en gratis og uforpligtende samtale om dine tanker og ønsker.