Visualiseringer - Hvad betyder de for dit byggeprojekt?

Ordbog

March 23, 2021

Når man bruger en arkitekt til at designe sit fremtidige byggeprojekt, kan der måske opstå spørgsmål og tvivl om, hvorvidt de har forstået din vision, og om projektet mon ender med at se ud, som du ønsker dig. Derfor er en vigtig del af processen, at du ser visualiseringer af arkitektens tegninger. Hvis du vil vide lidt mere om, hvad visualiseringer er, kan du læse med her. 


Hvad er visualiseringer?

En visualisering defineres som en skabelse af et billede af noget eller som omdannelse til noget synligt. Dette er netop essensen af, hvad en arkitekts visualiseringer gør for dig. Vi gør nemlig vores tanker og planer synlige for dig

Når man begiver sig ud i at bygge med hjælp fra en arkitekt, er der ofte følelser af usikkerhed for, hvordan dit projekt ender med at se ud. Med visualiseringer behøver denne tvivl ikke at opstå. Når du køber vores pakke med 3 x designforslag, får du blandt andet tre visualiseringer med i købet. 

Her ser du et eksempel på tre visualiseringer, der blev fremlagt for kunden i denne case.

En visualisering kan sagtens bare være en simpel perspektivtegning, og dette kan i nogle tilfælde være nok til, at du kan forestille dig, hvordan dit hus bliver. Visualiseringer i forbindelse med boligbyggeri vil dog oftest være en digital model af dit hus eller en 3D-visualisering.

Når vi laver en visualisering, er det på baggrund af vores indledende arkitektmøde med dig samt håndskitserne af vores forslag.


3D-visualisering

3D-visualiseringer er en form for visualisering, hvor skitserne tegnes digitalt i en 3D-model, som der tages et billede af, og herefter præsenteres for dig. Disse former for visualiseringer er oftest de mest realistiske præsentationer af, hvordan dit hus kan komme til at se ud. 

Disse visualiseringer er blevet en af de mest foretrukne metoder - især blandt unge arkitekter. 3D-visualiseringer kan være vigtige for at forstå jeres hus. Selv om andre tegninger sagtens kan være gode, er det visualiseringen, som giver det rumlige og dermed mest realistiske indtryk af, hvordan dit hus vil se ud.

Når du ser din visualisering i 3D, får du muligheden for at se noget lig det færdige byggeri. Derfor kan du også nå at komme med rettelser, hvis der er detaljer, du gerne vil rette til, inden byggeriet begynder.


Hvorfor er visualiseringer så vigtige? 5 eksempler

Er du stadig i tvivl om, hvorfor visualiseringer er vigtige for dit projekt? Her får du 5 eksempler kort fortalt:

  1. Visualiseringer kan give dig et meget præcist billede af, hvordan dit hus kommer til at se ud
  2. Du får en mere rumlig og levende fornemmelse af dit hus
  3. Visualiseringer kan anvendes til præsentation af dit hus både indendørs og udendørs
  4. En visualisering kan vise dig dit hus med materialerne, der er tiltænkt byggeriet, og du kan derfor se, om de valgte materialer er det rigtige for dig
  5. Visualiseringer giver dig på forhånd et godt overblik, og du har mulighed for at bestemme, hvordan dit hus skal se ud - helt ned til mindste detalje

Selv om at 3D-visualiseringer er et fantastisk redskab for dig, som skal bygge, skal man da stadig tage sine forbehold. Teknikken er blevet så god, at det er muligt at fremstille huset langt bedre, end det realistisk bliver. Derfor anbefaler vi, at du sammenligner dine visualiseringer med de andre arkitekttegninger, som i besidder, for at danne det bedst mulige overblik. 


Er du interesseret i at få visualiseret dit fremtidige byggeprojekt? Kontakt os, og få en uforpligtende samtale. Du kan også tage et kig på vores tidligere projekter, og se, hvordan visualiseringerne her hjalp kunderne med at skabe deres drømmehjem.