Tilbygning

Tilbygning i træ

Et projekt hvor et par med udeboende børn og børnebørn ønskede en tilbygning til deres hus med plads til at hele familien kan samles.


Denne kunde bestilte 3x designforslag, hvor de fik tre forslag i visualisering og i plantegning samt det endelige designforslag baseret på deres ønsker til tilbygningen. 

Kunden ønskede en tilbygning, som kunne forlænge deres køkken-alrum og stue, så de kunne samles med hele familien i deres hjem. Samtidig ønskede kunden en terrasse i forlængelse af deres tilbygning, hvorpå de kunne nyde aftensolen i haven. 

Dette er kundens oprindelige hus. 


Designforslag 1

Tilbygning i sort træ med udestue


I den første skitse er tilbygningen lavet i forlængelse af det eksisterende hus’ profil. Tilbygningen er beklædt i sort træ, hvilket skaber en unik kontrast til de gule mursten, som det eksisterende hus er bygget af. 

Husets oprindelige køkken er i denne skitse omdannet til et rummeligt gæsteværelse. Desuden er den tidligere stue omdannet til loungeområde, hvorfra man har udsigt til haven. Samtidig er der i den nye tilbygning skabt et stort køkken-alrum og et loungeområde med loft til kip, hvorfra man kan nyde den dejlige udsigt til haven. 

I skitsen er der også tiltænkt en udestue, som med sine gulv til loft vinduer åbner facaden op og giver masser af lys ind i den nye tilbygning. 


Designforslag 2
Tilbygning med lyse trælameller og udestue


I den anden skitse er tilbygningen, som i første eksempel, lavet i forlængelse af det eksisterende hus. I denne skitse er en af forskellene dog, at tilbygningen er beklædt i lyse trælameller, som komplimenterer husets gule sten. 

Det eksisterende køkken er omdannet til et gæsteværelse med plads til opbevaring. Stuen er bevaret, men ligger nu i forlængelse af et stort køkken-alrum, hvortil der også er skabt en hyggekrog med loft til kip, hvorfra der er udsigt til haven. 

I hyggekrogen er der tagvinduer, som skaber et smukt lysindfald i stuen. Også i denne skitse er der en stor og åben udestue med store glasvægge og -tag, som ligeledes skaber et dejligt, naturligt lys i tilbygningen.


Designforslag 3
Forskudt tilbygning med træterrasse

I den tredje skitse er tilbygningen forskudt fra det eksisterende hus, hvilket skaber en moderne kontrast til det ellers klassiske hus. Desuden er tilbygningen beklædt i sort træ, hvilket både er med til at skabe kontrast, men samtidig giver en samhørighed med det eksisterende hus’ sorte detaljer ved vinduerne. 

I denne skitse er det eksisterende køkken bevaret, men udvidet, og spisestuen er placeret mod syd, hvorfra den får forbindelse med haven. I denne skitse er det store gæsteværelse placeret i husets nordlige del. 

I tilbygningens sydlige del er der åbnet op til kip, og her er skabt en stor familiestue med højt til loftet og udsigt til haven. Desuden er der i tilbygningen tagvinduer og store glaspartier i facaden, der sammen trækker et naturligt lysindfald ind i bygningen. 

I skitsen er der skabt en stor træterrasse, som kan tilgås fra stuen, hvilket giver huset en god forbindelse til haven.


Endeligt designforslag
Tilbygning i sort træ med overdækket terrasse

I den endelige skitse er tilbygningen beklædt i sort træ, og er tegnet i forlængelse af det eksisterende hus’ profil. I denne skitse er der skabt et stort, lyst og rummeligt køkken-alrum, som byder på alt, hvad man har brug for i en familie - plads til opbevaring, madlavning og samvær. 

I denne skitse er der ikke lavet et gæsteværelse, som i de tre forslag, hvilket har givet mulighed for virkelig at åbne stuen og køkken-alrummet op. Her er skabt et loungeområde i den oprindelige stue, som har udsigt til haven. 

I den nye tilbygning er stuen placeret mod vest, hvor loftet går til kip, hvilket trækker naturligt lys ind ovenfra. Også fra denne stue er der udgang til den overdækkede terrasse, hvilket både bidrager til det naturlige lysindfald, som stuen får, men også til at få udsigten til haven integreret i huset. 

Ved terrassen er placeret sort trælameller, som går i et med tilbygningen træbeklædning, samtidig med at de skaber rammen for en overdækket terrasse, der givet husets beboere masser af privatliv uden at lukke af for udsigten til haven. 

Andre projekter