3 typiske fejl når man laver terrasse

Råd og vejledning

August 20, 2021

Der kan desværre altid ske fejl når man laver større byggeprojekter og tilbygninger. Mange er uventede og kommer ud af det blå, men nogle kan undgås hvis man på forhånd er forberedt. I denne artikel kommer vi ind på tre fejl som er typiske for nye terrasser. Så læs med her hvis du overvejer at få lavet en terrasse og gerne vil undgå så mange fejl som muligt undervejs i byggeforløbet.

 

1) Terrassen er placeret forkert

Hvor på din grund er der bedst sol? Og hvad tid på dagen vil du helst kunne bruge terrassen? Skal du nyde din morgenmad ude i solen før du smutter på arbejde, eller vil du gerne kunne drømme dig væk senere på dagen under den blide aftensol?

Det er vigtigt at man vælger sin terrasses placering ud fra hvordan man regner med at bruge den. Hvis man for eksempel er mest til aftensol, giver det ikke nogen mening at placere terrassen på den side af huset hvor der udelukkende er morgensol. Det samme gør sig gældende den anden vej rundt.

Man skal også tage højde for vindforholdene, for det er aldrig sjovt at sidde på en terrasse hvor vinden nærmest er for stærk til at man kan nyde sin mad i fred og ro. Det kan derfor være smart først at tænke over terrassens placering efter man har boet på sin grundi noget tid. Så kender man grunden bedre og vil som regel vide hvor der er de bedste sol- og vindforhold.

 

2) Terrassen er for stor

Når man alligevel skal lave en tilbygning, vil mange tænke i ”Bigger is better”-mindsettet. Man vil gerne have en stor terrasse med plads til hele familien, gæster og diverse havemøbler og dekorationer. Det er dog sjældent at man i praksis har behov for en enorm terrasse, og hvis terrassen er for stor, kan man ofte støde på problemer når det kommer til vind og blæst.

Tænk derfor altid over hvordan terrassen kommer til at skulle bruges i dagligdagen. Hvad giver mening i forhold til dens størrelse? Og kan man finde nogle andre løsninger som gør at der alligevel er plads til de helt store arrangementer på den?

Det er også vigtigt at huske at små terrasser kan være utroligt stemningsskabende og nærmest fungere som små hyggekroge. De har en charme som de større terrasser ikke helt kan efterligne, og der er mange gode måder at udnytte en terrasse på få kvadratmeter på.

 

3) Terrassen har den forkerte farve

Hvilken farve skal din terrasse have? Det er vigtigt at stille sig selv det spørgsmål da farven både vil have indflydelse på terrassens funktion og måden den spiller sammen med resten af huset på.

En helt hvidmalet terrasse vil, på de særligt solrige dage, reflektere en masse lys tilbage og derfor være meget skinnende at se på. Omvendt vil en sortmalet terrasse suge al varmen til sig, så man risikerer at brænde sig på fødderne når man går ud i bare tæer på de helt varme sommerdage.

Man bør også spørge sig selv om terrassen skal falde i ét med boligens eksisterende udtryk? Eller om den skal skille sig ud og være en tydeligt tilbygget afdeling?

Alle disse overvejelser er vigtige i forhold til at bestemme det færdige udtryk, og selv om vi hellere end gerne hjælper dig på vej med at finde ud af hvad der ser bedst ud (blandt andet igennem visualiseringer) vil det i sidste ende være dig som skal benytte det endelige produkt. Så det er vigtigt at det bliver så godt som muligt i forhold til dine ønsker.

 

En arkitekt kan hjælpe dig med at undgå mange af fejlene

Her hos Arked har vi masser af erfaring med at få bygget de bedst mulige terrasser til en masse slags forskellige boliger. Vi ved derfor hvordan en terrasse placeres bedst på grunden og vil kunne hjælpe, rådgive og være ved din side igennem byggeforløbet.

Du er velkommen til at udforske nogle af vores tidligere projekter for at lade dig inspirere eller tage kontakt til os for at høre mere om hvad vi kan tilbyde og hjælpe dig med.