Pladsmangel? 3 eksempler på tilbygninger som skabte plads til hele familien

Inspiration

June 12, 2021

Hvad gør man når familien har fået vokseværk og huset ikke kan følge med? Er man virkelig nødt til at flytte for at få plads til alle?

Mange familier vælger at løse pladsmangelproblemet ved at udvide deres eksisterende bolig med en tilbygning, så de kan blive boende, men samtidig nyde godt af lidt flere kvadratmeter i hverdagen.

I denne artikel præsenterer vi tre eksempler på projekter hvor kunderne var børnefamilier som netop ønskede lidt mere plads i hverdagen. Du kan se de kreative løsninger nedenunder og videreføres til deres individuelle artikler ved at klikke på billederne.

 

1) Tilbygning af kreahule

I denne case ønskede en børnefamilie på fire at få nogle lidt flere kvadratmeter at bevæge sig rundt på i hverdagen. De efterspurgte en tilbygning af en ”kreahule” som i praksis ville være en kombination af et bryggers og krearum med direkte udgang til haven.

Tilbygningen på cirka 23 kvadratmeter skulle have kreativ udfoldelse i fokus. Den røde zinkfacade og de store vinduer giver tilbygningen et legende og unikt udtryk som passer godt med dets kunstneriske funktion.

De sorte detaljer og sammenfletning med terrassen skaber ligeledes en glidende overgang til hovedbygningen.

 

 

2) Fornyet 70’er-hus med stort fællesrum

En familie fra Midtsjælland ønskede i dette projekt at lave en større ombygning af deres typehus fra 70’erne hvor der blev lagt særlig fokus på at få lavet et stort fællesrum hvor familien kunne bruge tid sammen.

 

Fællesrummet blev en kombination af et åbent køkken, spisestue og mindre stuerum med direkte udgang til en udendørs terrasse. Store ovenlysvinduer blev ligeledes tegnet ind for at sikre en masse naturlig belysning og morgensol.

De store foldedøre i glas skaber derudover en stilet afgrænsning af stuerummet og spisestuen, så de to kan adskilles efter behov.

 

 

3) Nyt fællesrum med plads til hele familien

Et par fra Hvidovre ønskede i denne case at få lavet en større tilbygning af et fællesrum for at få plads til store familiearrangementer og andre besøgende gæster. Den store tilbyggede stue på 40 kvadratmeter sikrer i hvert fald en masse ekstra plads til parret og gav ligeledes huset et moderne touch.

Den sorte stålbeklædning af tilbygningen skaber en stærk kontrast til den eksisterende bolig, og huset får dermed en masse kant. Materialet er ligeledes vedligeholdelsesfrit hvilket er superpraktisk og tidsbesparende i længden.

Der blev ligeledes indtegnet store blomsterkasser omkring tilbygningens udgang til terrassen for at skabe sammenhæng mellem de to elementer og samtidig lave en grøn oase udenfor boligen.