Hvad er en rumtegning?

Ordbog

April 24, 2021

Hvis man har en enorm plantegning, kan det være svært at se hvordan de enkelte rum skal indrettes. Dette kan især være gældende hvis man har en plantegning over et større byggeprojekt, som for eksempel en skole – hvordan ved man så hvordan de enkelte klasselokaler skal indrettes, når planen er så stor? Det kan man bruge rumtegninger til at finde ud af.

 

En rumtegning er en tegning over de enkelte rum i bygningen

En rumtegning er, som navnet antyder, en tegning af et rum. Det er en tegning over det enkelte rums udformning, og viser derfor hvor de forskellige installationer og møbler skal placeres henne.

Hvis man, for eksempel, har en rumtegning over sit køkken, vil den vise hvor både spisebord, køleskab, ovn og lignende vil skulle stå henne. Det kan være meget rart for dig som nybygger at have sådan en oversigt, da rumtegningerne netop går mere ind i de enkelte værelsers detaljer, end den overordnede plantegning gør.

Man kan derfor sige at rumtegninger er et trin op ad "detaljegradsstigen", lige efter plantegninger. I trinnet over rumtegningerne, ville man kunne finde de endnu mere omfangsrige detaljetegninger.

 

Rumtegninger er ikke altid nødvendige

Rumtegninger kan skabe et godt overblik over hvert enkelt rums indretning, men hvis der er tale om et mindre byggeri, vil en plantegning ofte være tilstrækkelig. Rumtegninger giver kun mening i de tilfælde hvor der er behov for at ”zoome ind” på de enkelte rum.

Denne type af tegninger kan derudover laves på mange forskellige måder. Rumtegningerne vil ofte have samme layout som en plantegning, men kan også laves som snit- eller facadetegninger.