Hvad koster en arkitekt til tilbygning?

Råd og vejledning

June 6, 2021

Vil du vide, hvad det koster at bruge en arkitekt til din tilbygning? Læs med her, hvor vi forklarer lidt om priser


Nogle gange kan det være svært at gennemskue, hvor meget det egentlig lige koster at bruge en arkitekt til dit projekt. Det kan variere meget, hvordan forskellige arkitekter regner deres pris ud, og priserne kan selvfølgelig også variere fra firma til firma. 

Vi vil i denne artikel forklare, hvordan du kan få et skarpere billede af, hvad som bestemmer prisen for en arkitekt, og hvordan du kan regne din egen pris ud.


Prisen afhænger af forskellige faktorer

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind i forbindelse med, hvad din pris hos arkitekten bliver. En af disse faktorer er, at arkitekten kan hjælpe dig med mange forskellige opgaver, og prisen kommer selvfølgelig an på, hvilke af disse opgaver, som arkitekten skal løse. Vi kan blandt andet:

  • Hjælpe med forundersøgelse (lovkrav, lokalplaner osv.)
  • Lave skitseforslag og visualiseringer til dit projekt
  • Lave de tekniske tegninger til ansøgning om byggetilladelse
  • Producere en designmanual til byggefirmaet

Arkitekten kan stå dig bi gennem hele processen, og fungerer som en uvildig rådgiver for dig. Som sagt kommer prisen dog an på, hvor mange af arkitektens services, du kunne tænke dig, typen af projekt, du skal i gang med og omfanget af dette. 

Vi skræddersyr et forløb specifikt efter dine behov, og derfor kan det også være svært at sætte en endelig pris på noget, før du har haft en samtale med arkitekten. 


Vi har gjort det nemt for dig

Hos Arked er det vores mål at gøre forløbet så nemt og overskueligt for dig som muligt. Derfor har vi samlet en række pakkeløsninger, som dækker over de forskellige opgaver, som vi kan hjælpe dig med. Dermed kan du til en fordelagtig pris vælge at bruge os i lige præcis den fase af byggeprocessen, som du ønsker.

Dermed bliver processen og priserne så simple og gennemskuelige som muligt. Du altså vælge den eller de pakker, som passer præcist til, hvad du skal bruge vores hjælp til. 

Pakkerne er delt ind efter de faser, som man som bygherre skal igennem, så du altid kan have det bedste overblik. Det bliver ikke mere simpelt end det!


Du kan få beregnet et prisoverslag

Ligesom det er rart at vide på forhånd, hvad arkitekten til dit projekt koster, er det rart at vide, hvad selve det at bygge kommer til at koste. 

Du kan få et vejledende overblik ved at bruge vores prisberegner til at finde ud af, hvad du skal af med for din ønskede bygning. Du kan også læse mere om priser for at bygge en tilbygning i vores gennemgang,

Du kan også få et bedre overblik over dit kommende projekt og forløb ved at tage en uforpligtende samtale med en af vores arkitekter. Vi tilbyder nemlig 30 minutters gratis samtale, så du fra start ved, hvad du kan forvente, og så vi bedst muligt kan råde og vejlede dig. 


Vil du gerne i gang med dit projekt? Tøv endelig ikke med at kontakte os.

Du kan også se vores tidligere projekter eller finde masser af viden og inspiration blandt vores artikler.