Det åbne køkken: 4 kæmpe fordele

Inspiration

September 12, 2021

Et åbent køkken forbinder stue og køkken i ét og samme rum. Det er en moderne, stilren og nem måde at gøre ens køkken mere tilgængeligt på og samtidig åbne ens hjem endnu mere op når man har besøg. Det vil nemt kunne samle gæsterne og aktivt inddrage dem i både madlavningen og hyggesnakken som følger.

I denne artikel kommer vi ind på fire af de mange fordele der er ved at have et åbent køkken. Så læs med her hvis du overvejer at indrette dit køkken på denne måde eller bare vil lære mere om køkkendesign.

 

1) Mere køkkenplads

Da åbne køkkener forbinder stuen og køkkenrummet i ét, vil man nærmest være garanteret en masse ekstra køkkenplads. En køkkenø kan pludselig åbne rummet op på en helt anden måde, og de smarte opbevaringsalternativer sikrer en masse ekstra plads til alle festtallerkenerne og til når der skal skæres store mængder af frugt og grønt.

 

2) Mere fællesskab og familietid

Et køkken direkte forbundet til stuen giver en masse muligheder for at samle familien i ét stort opholdsrum. Nu vil man nemt kunne følge med i den ugentlige familieserie imens man laver aftensmaden, eller se morgennyhederne sammen imens man spiser morgenmad.

Familien bliver derfor samlet på en helt anden måde end før, og der åbnes op for mange flere måder at være sammen på. Det samme gør sig gældende for når man har gæster på besøg eller holder de lidt større familiearrangementer.

Siden køkken og stue vil være i ét stort lokale, undgår man en uhensigtsmæssig opdeling af gæsterne da alle nu vil kunne hyggesnakke i det samme store rum.

 

 

3) Perfekt til små hjem

Åbne køkkener er perfekte til mindre huse da de kombinerer to af de vigtigste rum i huset i ét. Det er både pladsbesparende og mere oplagt at have ét stort fællesrum med køkken, end separate stue- og køkkenrum som måske begge føles for små.

Det åbne køkken vil også generelt få huset til at føles større da det vil skabe en illusion af mere rumlighed i boligen.

 

 

4) Bedre naturlig belysning

Jo større et rum er, jo mere plads er der til vinduer. Et åbent køkken kan derfor skabe mange muligheder for bedre naturlig belysning imens man kokkererer da forbindelsen til stuen og stuens belysning så selvfølgelig også vil kunne mærkes i køkkenet.

Det åbne køkken giver derfor god mulighed for at eksperimentere med lysforholdene i boligen.