5 ting som en arkitekt kan hjælpe dig med 

Råd og vejledning

July 30, 2021

Det vil altid være en fordel at have en ekspert ved sin side når man skal starte noget nyt op. Så undgår man typiske fejl i værket og vil altid have en som man vil kunne spørge til råds om selv de mindste ting.

Det samme gør sig gældendefor byggeprojekter. Det er altid en god idé at hyre en arkitekt til at være medinde over et større byggeprojekt da man du netop altid vil have en erfaren person med en masse ekspertviden med dig igennem hele forløbet. I denne artikel giver vi fem eksempler på ting som en arkitekt ville kunne hjælpe dig med i en sådan situation.

 

1) Hjælpe dig i gang med projektet

Det første møde med arkitekten vil bestå af en gennemgang af dine ønsker og behov samt en samtale om projektet som helhed. Vi vil blandt andet komme ind på de lovgivningsmæssige og arkitektoniske muligheder for at bygge på din bolig og drøfte dine idéer med dig. Arkitektmødet er ikke en eksamen som man skal op til, men blot en måde at sikre at både vi og du selv ved hvad du ønsker at få ud af projektet.

Et sådant møde kan være en god måde at få sat gang i byggeprojektet på, og det kan ligeledes fungere somspringbræt til resten af byggerejsen.

 

2) Sikre at byggeriet overholder lovgivningen

Der er mange ting som man skal sætte sig ind i inden man kan gå i gang med at bygge. Overholder byggeriet bebyggelsesprocenten? Følger det områdets lokalplan? Og er der andre særligeforhold eller servitutter som man skal være opmærksom på inden man går i gang?

Alle disse spørgsmål omhandler ting som en arkitekt ville kunne hjælpe dig med at finde hoved og hale i. Vi vil ligeledes kunne hjælpe dig med at søge byggetilladelse og sørge for at du får alle de rigtige tegninger og papirer til at kunne holde styr på projektets omfang.

 

 

3) Skitsere og bringe din idé til verden

Når du bestiller en skitsepakke hos Arked, vil vi præsentere dig for tre skitseforslag på løsninger til dit byggeprojekt samt en fjerde og sidste tegning. Skitserne er særligt hjælpsomme da de præsenterer dig for et billede på hvordan det færdige produkt kan komme til at se ud.

Så bliver hele byggeriets omfang højst sandsynligt lidt mere håndgribeligt da du vil kunne sætte billede på det færdigt produkt som ligger og venter ved målstregen. Så får man noget mere konkret at arbejde sig hen imod.

 

4) Sørge for et sundt indeklima og god belysning

Placeringen af ting som vinduer og døre skal helst optimeres, så du som boligejer for de bedst mulige lys forhold og muligheder for udluftning. Et dårligt indeklima med tung luft og svag naturlig belysning kan nemt påvirke humøret.

Som arkitekter har vi heldigvis masser af erfaring med at undgå typiske byggefejl i den kategori, og vi vil derfor kunne hjælpe dig med at placere vinduerne, eller de andre kilder til belysning og luft, i de områder af boligen som giver bedst mening i forhold til at folk skal bo og leve der.

 

5) Tilføje mere værdi til boligen

Arkitekttegnede boliger vil ofte være mere værd end andre huse. Det er især fordi at man med en arkitekttegnet bolig kan vide sig sikker om at der har været en ekspert inde over projektet som har sørget for at hver en afkrog er tænkt igennem og optimeret. Det er betryggende at vide hvis man selv skal til at købe bolig.

Den højere værdi kan ligeledes gøre at boligen bliver nemmere at sælge i fremtiden hvis man ønsker at gøre det. Enarkitekt kan derfor også være en måde at investere i sin bolig på.