Nyt hus

Ombygning af idyllisk landbolig

Her kan du læse den spændende case om en ombygning af et hus ude på landet.

”Der var så dejligt ude på landet; det var sommer, kornet stod gult, havren grøn, høet var rejst i stakke nede i de grønne enge, og der gik storken på sine lange, røde ben og snakkede ægyptisk, for det sprog havde han lært af sin moder.”

Et par fra Midtsjælland havde købt et større hus på omkring de 170 kvadratmeter og ønskede en gentænkning og ombygning af husets 1. sal.

Den nuværende etage havde for få værelser i forhold til den lille families behov, og de ønskede derfor en ombygning med særligt fokus på at indføre flere værelser og masser af gode opbevaringsmuligheder.

Huset trængte også til at få lavet et nyt tag, men det var vigtigt for parret at de kunne bygge om uden at ændre på husets originale proportioner og landlige idyl.

Parret valgte at købe vores 3 x Designforslags-pakke, og vi udarbejdede tre løsningsforslag (plus en sidste endelig skitse) til dem med hver deres visualisering og plantegning. Du kan se disse i denne artikel.

 

Det oprindelige hus

  

Designforslag 1
Så tæt som muligt på det oprindelige

Det første designforslag tager udgangspunkt i husets eksisterende udtryk. Den fine gule facadefarve er blevet bevaret, og der er blevet tilføjet to kviste i zink til det lave saddeltag.

Husets tag er udført i aluminium, og de metalliske farver spiller godt sammen med den mere naturlige gule facadefarve. Det skaber en unik kontrast imellem velkendt landdesign og de mere rå og moderne industrielle materialer.

Planløsningen til forslag 1 minder også meget om den eksisterende 1. sal. Der er dog blevet tilføjet de to kviste, og der er blevet rykket rundt på væggene for at gøre plads til en alkove på det store soveværelse.

Der er også blevet tilføjet to ovenlysvinduer i gangen og to over trappen for at skabe mere lysindfald og luft til boligen. Det giver også en rumlighed og en lettere atmosfære indendørs.

Forslag 1 opsummeret:

  • Lavet efter den oprindelige bolig
  • Saddeltag i aluminium
  • Kviste i zink
  • Alkove på det store soveværelse

 

Designforslag 2
Moderne fortolkning med lysegrå facade

Det andet forslag tager udgangspunkt i en mere moderne stil. Facadefarven er blevet ændret fra gul til en mere stilren lysegrå, og kvisten er blevet én sammenhængende enhed i zink med fladt tag. Kvisten står derved i kontrast til tager som er udført i sort tagpap.

Planløsningen til designforslag 2 er en videreudvikling af det første forslag. Gangen er blevet gjort en smule bredere for at gøre plads til et skrivebord, og trappen er blevet åbnet mere op.

Man vil dermed kunne se ned til stueetagen fra trappen, og et stort ovenstående ovenlysvindue sikrer en masse solskin i dagtimerne.

Det store soveværelse er blevet indrettet med et stort walk-in skab og en fransk altan der åbner op ud til de omkringliggende marker. Man vil dermed altid kunne invitere naturen ind på værelset hvis man trænger til lidt frisk luft eller duft af landbrug.

Forslag 2 opsummeret:

  • Stort walk-in skab i det store soveværelse
  • Fransk altan med udsigt ud til markerne
  • Moderne og industrielt udtryk
  • Monokrom farvepalette

 

 

Designforslag 3
Kvisti samme stil som huset og hævede ydervægge

Forslag 3 tager udgangspunkt i en idé om at hæve taget og ydervæggene en smule, hvilket giver gavlen et markant anderledes udtryk end i de tidligere forslag. Der er også blevet tilføjet en kvist, dog kun en enkelt, med saddeltag i samme stil som husets sorte teglsten og gulorange facadefarve.

Planløsningen i det tredje forslag arbejder derudover også med nogle lidt andre proportioner end i forslag 1 og 2 grundet den øgede taghøjde.

WC’et er for eksempel blevet omdannet til et større badeværelse ved at sætte det i forlængelse med facaden.

Det store soveværelse har også fået en lille altan hvorfra man nemt og bekvemt vil kunne nyde de smukke omgivelser til enhver tid.

Walk-in skabet er derudover blevet rykket ind til det midterste værelse og leder nu direkte ud til gangen.

Forslag 3 opsummeret:

  • Kvist i samme stil som huset
  • Ydervægge hævet med 4 cm
  • Walk-in skab på det midterste værelse
  • Større badeværelse på gangen

  

Endeligt designforslag
En tilpasset videreudvikling af forslag 1

Parret var særligt glade for det allerførste forslag da de godt kunne lide hvordan det fungerede som en videreudvikling og ikke total ombygning af den oprindelige bolig.

De var særligt glade for måden den oprindelige landidyl og stil var blevet bevaret på, og de valgte derfor at gå videre med denne.

Efter den sidste kommentarrunde, udarbejdede vi derfor en endelig skitse til familien som tog udgangspunkt i designforslag 1.

Kvistene har fået en mere afrundet og gammeldags form end i forslag 1 og blevet gjort en smule mindre.

Aluminiumstaget er derudover blevet erstattet af et velisoleret stråtag for at beholde den hyggelige stemning og følelse af et ”lille landhus”.

Et nyt ovenlysvindue er blevet tilføjet i hvert værelse for at give ekstra lys, og døren ind til det store soveværelse er blevet rykket for at give mere plads til sengen på den nordlige væg og en fransk altan mod øst.

Trappen er desuden blevet åbnet op for at give lys og udsyn ned til stueetagen.

Endeligt designforslag opsummeret:

  • Afrundede kviste i samme stil som resten af taget
  • Stråtag
  • Fransk altan på det store soveværelse
  • Ovenlysvinduer på alle værelserne

Andre projekter