Kommentarrunder - Hvorfor?

Ordbog

April 25, 2021

Her hos Arked ender designprocessen ikke når du får dine skitser i hænderne. Vi gør vores bedste for at udarbejde en løsning som passer så godt som muligt til dine behov, og vi vil derfor som regel udarbejde et endeligt og mere tilpasset designforslag til dig, efter de tre første er blevet givet og gennemgået sammen. Men hvordan udarbejdes dette endelige forslag? Fundamentet for den sidste skitse lægges i kommentarrunden, som du i denne artikel kan læse lidt mere om.

 

I kommentarrunden gennemgås de forskellige designforslag, så vi sammen kan vælge og udarbejde den bedste endelige løsning

Hvis du har valgt vores ”3 x Designforslag”-pakkeløsning, vil vi, efter en behovsanalyse, udarbejde tre forslag på løsninger som matcher dine behov og ønsker.

Disse designforslag vil laves med udgangspunkt i de pointer du kom frem med under behovsanalysen, og vil som regel være ret forskellige fra hinanden, for at præsentere dig for så mange løsningsalternativer som muligt.

Kommentarrunden er en proces som starter efter denne første ”brainstorm”. Efter du har modtaget de tre færdige designforslag, vil du og projektets tilknyttede arkitekt sætte jer sammen og gennemgå dem, en efter en. I vil dissekere de forskellige løsninger grundigt, så der sammen nås frem til hvad der fungerer og ikke fungerer ved de forskellige forslag.

Det kan for eksempel være at du rigtig godt kan lide den røde farve som teglet har i forslag 1, men rent formmæssigt er mere til københavnertagsstilen i forslag 3. Eller måske er du særligt glad for plantegningen i forslag 2, mens det udvendige udtryk fra skitse 1 fanger dit blik mere.

Alt dette ville du kunne vende med arkitekten under kommentarrunden, så de dele som du bedst kan lide fra de forskellige løsninger kan kombineres til en endelig skitse som rammer alle dine behov.

 

Det endelige designforslag vil være produktet af kommentarrunden

Medmindre ét af de tre designforslag rammer hovedet lige på sømmet, vil der blive udarbejdet en endelig løsning efter kommentarrunden.

Denne sidste skitse vil have indarbejdet alle de pointer du og arkitekten fandt frem til under kommentarrunden, og vil som regel være en form for kombination af de tre oprindelige designforslag. Du kan se et eksempel på en sådan kombination af det bedste fra de tre forslag, i vores tidligere case om en familie som ønskede en tilbygning af en ekstra etage.