Tilbygning

Tilbygning af 1. sal og renovering af facade

En familie ønskede mere plads og nyt look på deres hus, og dette hjalp vi dem med at opnå med en ny 1. sal, nytænkt facade og udestue med fantastisk udsigt. Læs mere om casen her, og se, hvordan vi hjalp med at skabe, hvad der ligner et helt nyt hus.

Forestil dig et hus, hvor du, sammen med din familie, om morgenen kan sætte dig ud på din terrasse eller i udestuen med en varm kop kaffe i hånden, og nyde udsigten ud over smukke marker med græssende heste, mens børnene leger i haven. Det er lige præcis, hvad dette hus byder på. Dog havde familien brug for nogle nye rammer, for virkelig at kunne udnytte husets fulde potentiale

Kunden købte vores pakkeløsning med 3 x designforslag, og vi gav dem vores bud på, hvordan deres hus kunne transformeres til drømmehuset


Planløsning

I dette projekt gav vi familien en række forslag til forskellige planløsninger på deres nye 1. sal. Fælles for dem var, at der skulle være plads til en del værelser, så familien fik masser af plads at udfolde sig på.

Vi gav familien forslag, som indebar 3-5 værelser, samt badeværelse, walk-in i forældresoveværelset og gang. I alle forslagene er er desuden indtænkt opbevaring, som passer perfekt til familielivet. 


Designforslag 1
Beklædning i sort skifer

Det første designforslag er et godt eksempel på, hvordan man kan eksperimentere med materialerne på huset. Her har arkitekten valgt at beklæde både taget og en del af facade i det samme sorte skifer.

I det første designforslag er der tænkt over formerne i huset. Både materialerne og designet bærer præg af dette. 

 • Farven og strukturen på skiferen står i god sammenhæng med husets oprindelige, gule mursten
 • Taghældning på 45 grader på både huset og udestuen
 • 1. salens vinduer er udført som karnapper
 • Garagen har fået fladt tag med sort zinkkant, så det matcher udtrykket på huset

Alt i alt får huset et unikt og moderne udtryk, hvor alle detaljer står skarpt.


Designforslag 2
Sort træbeklædning

I dette designforslag har arkitekten igen eksperimenteret med materialer og udtryk. Her er hele bygningen, udover garagen, beklædt i sort træ. Resultatet bliver et helt unikt hus, hvor udtrykket er gennemført, og formen får lov at være i fokus.

Her er husets skarpe kanter virkelig i fokus. Dog er der eksperimenteret mere med udestuens udtryk i dette forslag.

 • Sorte tagsten med integrerede solceller
 • Garagen har fladt tag og sorte detaljer, men beholder ellers det oprindelige hus’ gule mursten, hvilket står i smuk sammenhæng med det sorte hovedhus
 • Taghældning på 45 grader på både hovedhus og udestue
 • Høj udestue med store glaspartier, der virkelig bringer haven ind i huset

Dette forslag udnytter i høj grad den smukke udsigt fra huset, og formår at skabe en god dynamik mellem omliggende natur og huset.


Designforslag 3
Beklædning med lyse trælister

I det tredje designforslag er det formmæssige udtryk lig designforslag 2. Dog er der forskel i det udtryk, som materialevalget skaber. Her er der nemlig valgt lyse trælister som beklædning - både på taget, hovedhuset og udestuen. 

Designforslag 3 er et forslag, hvor opmærksomheden i høj grad ligger på det unikke materialevalg.

 • Gavlene er beklædt med sort zink, og der er sort træbeklædning under de store vinduer mod soveværelset, hvilket giver huset en rød tråd
 • Ved gavlen mod soveværelset er der trukket ½ meter udhæng ud, hvilket fremhæver gavlens formudtryk
 • Taghældning på 50 grader på både hovedhuset og udestue
 • Udestuen har store tagvinduer, hvortil trælisterne fungerer som integreret solafskærmning

Her er skabt et hus, som på trods af det yderst moderne udtryk, i kraft af materialerne og de store glaspartier i udestuen, nærmest falder i ét med den omliggende natur. 


Endeligt designforslag
Beklædning i sort træ

Det endelige designforslag blander forskellige komponenter fra de tre designforslag, og skaber det nye udtryk, som denne kunde ønskede sig. Huset er unikt, og formerne samt materialerne giver det et personligt præg. Noget af det vigtigste med dette hus var at skabe en 1. sal, som blev en naturlig del af huset. Tilbygningen skal ikke kun give flere m2, men give hele huset et æstetisk løft.

 • God harmoni mellem de sorte detaljer og husets gule sten
 • Den høje udestue er beklædt i sort træ, og går til kip
 • Store glaspartier på udestuen
 • Huset står i smuk kontrast til naturen omkring, og træfacaden skaber et bedre energiforbrug i huset samtidig med, at det er nemt at vedligeholde

Huset ender med at få et moderne udtryk, samtidig med at der bevares detaljer fra det oprindelige hus. Alt i alt bliver dette et hus, hvor former og materialer virkelig kommer i fokus, og de medvirker til at skabe, hvad der virker som et helt nyt hus. 


Går du med drømme om at bygge om på dit hus? Eller måske at bygge et nyt hus? Så skal du endelig ikke tøve med at kontakte os! I mellemtiden kan du også finde mere inspiration blandt vores andre tidligere projekter.


Andre projekter