Nyt hus

Nyt sommerhus med sedum saddeltag

Nyt sommerhus, nye minder. Her kan du læse om hvordan vi hjalp et ægtepar med at få bygget et nyt sommerhus med plads til både familie og venner.

Et bølget klitlandskab strækker sig ud i alle retninger, og friske briser fra det nærliggende hav strømmer ind. Langt græs rasler melodisk i vinden, og der dufter af kyst. Beliggenheden er vidunderlig, men på grunden står et sommerhus som er for småt til at kunne rumme alle dets besøgende. Der skal derfor laves et nyt. Her kan du læse om hvordan vi hjalp et ægtepar med at at få bygget et nyt og større sommerhus med masser af plads til både familie og venner.

Et gammelt sommerhus i de danske klitter havde efterhånden fået en del år på bagen. Ægteparret som ejede boligen, havde længe gået med en drøm om at få bygget et nyt og større sommerhus på grunden, hvor der ville være rigeligt med plads til både parrets venner og familie. De ville samtidig gerne kunne leje det ud i ferieperioder, men manglede kvadratmeterne til det.

Parret valgte vores ”3 x designforslag”-pakkeløsning, og vi udarbejdede, i samarbejde med dem, tre forskellige forslag til et nyt sommerhus med plads til alle deres behov. De ville gerne udnytte bebyggelsesprocenten på 10% så godt som muligt, og ønskede samtidig en nedsænket stue og stort køkken med plads til de mange spisende. Derudover skulle der være nok med værelser til at rumme parrets mange gæster, samt et større ”wellness”-badeværelse med tilknyttet sauna og vildmarksbad. Parret ønskede derudover at få inkorporeret en naturlig stil i designet, herunder et sedumtag.

Det endelige design blev en kombination af alt det bedste fra de tre oprindelige designforslag, og du kan se dem alle i denne artikel.

 

Designforslag 1
Lavt saddeltag

I det første designforslag ses et lavt saddeltag med sedum. Det lave tag giver et vink til klassisk sommerhusstil, uden at gå på kompromis med det moderne udtryk. Derudover sikrer de mange indbyggede vinduer og skydedøre oceaner af naturligt lys indendøre.

”De valgte materialer er i lyse og varme toner, hvor vinduesrammerne og terrassen er i en lidt varmere tone end facaden, så sommerhuset falder i med naturen omkring.” – Arkitekten

Materialerne er blevet omhyggeligt udvalgt til at falde i så god harmoni med det omkringliggende klitlandskab som muligt, hvilket skaber en ro og balance i helhedsbilledet: hus og natur går sammen op i en højere enhed.

Sommerhusets gårdrum i midten af boligen

Designforslag 2
Højt saddeltag

I det andet designforslag er saddeltaget blevet hævet en smule, hvilket giver sommerhuset et helt andet udtryk.

Det høje saddeltag giver bygningen en højere struktur og et mere kompakt udseende.

Gårdrummet får ligeledes et anderledes udtryk som følge af det højere tag.

 

Designforslag 3
Funkisstil

Parret ønskede at afprøve et designforslag med et udtryk i funkisstil.

I dette design er materialerne de samme som i de forrige skitser, hvilket sikrer de samme lyse toner. Det flade tag med gennemgående udhæng binder sommerhuset sammen hele vejen rundt. Bygningen får også et meget moderne udtryk, hvilket skaber en velfungerende kontrast til den rå natur omkring den. Der er i denne skitse også blevet indtegnet en overdækket terrasse.

Gårdrummet får ligeledes et mere moderne udtryk, men bibeholder den åbne og lyse stemning som ses i de andre skitser.

 

Endelige design
Højtsaddeltag og overdækket terrasse

Vi udarbejdede et endeligt forslag til parret, som inkorporerede alle de pointer arkitekten var blevet givet til de forrige designforslag. Denne endelige skitse er blevet lavet med udgangspunkt i forslag 1, med det høje saddeltag med sedum. Derudover er den overdækkede terrasse fra designforslag 3 også blevet inkluderet, og den færdige skitse får dermed et udtryk som kombinerer det bedste fra både forslag 1 og 3.

Det højere tag gør også de grønne farver fra dets sedum mere tydeligt fra gårdrummet, hvilket skaber en skovlignende stemning i opholdsrummet.

 

Trænger dit eget sommerhus også til lidt fornyelse? Så check denne artikel ud, hvor vi giver nogle gode råd og overvejelser til sommerhustilbygninger.

 

Andre projekter