3 ombygninger som virkelig forvandlede husene

Større projekter

June 3, 2021

Opdaterede facader, omlagte haver og nye ruminddelinger. En ombygning kan være en god og effektiv måde at puste nyt liv i et gammelt hus på, og mange boligejere vælger at ombygge for at tilføje et mere personligt og moderne præg til deres boligers arkitektoniske udtryk.

I denne artikel præsenterer vi tre tidligere projekter som vi har været inde over hvor ombygningen for alvor forvandlede den eksisterende bolig og pustede nyt liv i den. Så læs med her og lad dig inspirere af disse byggeprojekter.

 

1) Ombygning af et gammelt hus til en ny familiebolig

I dette projekt ønskede et nybagt forældrepar at ombygge en gammel villa til en større og mere moderne bolig med plads til den voksende families behov.

Det oprindelige hus

Parret ville gerne beholde størstedelen af det oprindelige hus’ dele og havde især fokus på at energioptimere den ombyggede bolig. Der blev derfor lagt særlig vægt på dette i skitserne og den endelige skitse så sådan ud:

Den endelige skitse

Her ses en tydelig forvandling af det oprindelige hus. Der er blevet indført flere vinduer som sikrer en masse naturligt lysindfald og stilen er blevet finpudset. Mange af boligens oprindelige elementer er stadig i spil (for eksempel farverne og den generelle stil), men der er sket en tydelig ændring i udtrykket og det endelige materiale præsenterer os for en større og mere moderniseret bolig med plads til hele familien.

 

2) Ombygning og modernisering af en idyllisk bolig ude på landet

I dette projekt havde et par fra Midtsjælland købt en stor bolig ude på landet og ønskede at lave en større ombygning af den for at den kunne passe til familiens behov. De ønskede blandt andet at der blev indført flere værelser og gode muligheder for opbevaring.

Den oprindelige landbolig

Det endelige designforslag præsenterede parret for en skitse der fungerede som en videreudvikling af det oprindelige hus. Stilen og det samlede udtryk blev stort set vedligeholdt og der blev lavet et nyt tag med kviste.

Den endelige skitse

3) Større renovering og ombygning af et rødt murstenshus

En familie ønskede her at lave en større renovering om ombygning af deres gamle røde murstenshus for at få skabt mere plads og samtidig give huset et mere moderne udtryk.

Den oprindelige bolig

Der blev lagt særlig fokus på at ombygge på en sådan måde at der blev gjort plads til fremtidige tilbygninger. Familien ønskede ligeledes at få indført flere værelser og en bedre forbindelse til den omkringliggende have.

Den endelige skitse

I det endelige designforslag er meget af husets oprindelige udtryk blevet bevaret, men der er sket en kæmpe forvandling i forhold til murstenshusets modernitet. Det røde tegl har fået en rensning som puster nyt liv til huset, og de sorte trærammer omkring døre og vinduer skaber samtidig et moderne look.