Renovering

Renovering og ombygning af hus

Læs om denne case, hvor en familie ønskede sig en renovering af deres nykøbte murermestervillas ydre, og samtidig også en optimering af det indre hus, således at der blev skabt mere plads til familielivet og at huset fik et mere moderne udtryk med respekt for husets historie.

Familien i denne case bestilte vores pakkeløsning med 3x designforslag til planer og visualiseringer med fokus på ombygning og mulighed for fremtidig tilbygning til det eksisterende hus. De skulle netop til at flytte ind i huset, og ønskede at gøre det mere optimalt for netop deres familie med to små børn. Deres fremtidige hus skulle indeholde en voksen- og børneafdeling, ekstra rum til gæster, leg og kontor samt en bedre udnyttelse af havens forbindelse til huset.

Kunden ønskede at have indflydelse på forløbet, og møde projektlederen og gennemgå huset. Familiens ønske var ligeledes en arkitekt, som har et godt øje for en respektfuld renovering og ombygning.

Designforslag 1
Sorte trædetaljer og mulighed for tilbygning

I designforslag 1a er der givet huset en god kontrast, der skaber en varme i husets udtryk. 

 • Facaden er blevet hvidpudset med sortmalet træbeklædning og sorte tagsten
 • Der er valgt lyst træ til dør- og vinduesrammer, som er i samspil med de lyse mursten, men som står i kontrast til de sorte detaljer
 • Terrassen er ligeledes i lyst træ, og har udgang fra opholdsstuen via. en stor skydedørTil designforslag 1a er der tegnet et alternativt forslag 1b, som er en videre bearbejdning.

 • Husets oprindelige røde murstensfacade bevares
 • Der tilføres et moderne udtryk til det oprindelige hus i form af sorte dør- og vinduesrammer samt sortmalede trælister på husets facade som kontrast til de røde sten
 • Terrassen er som i forslag 1a i lyse træplanker, men i dette forslag bidrager kontrasten til at binde inde og ude sammen, idet de skaber en naturlig overgang til haven fra de røde hus


I de to skitser er køkkenet flyttet nær entréen i en åben forbindelse med stuen og den tilstødende spisestue. Forslaget bevarer en del af husets oprindelige plan, men der er nu plads til to værelser samt et større soveværelse med tilhørende arbejdsrum og walk-in. I skitserne er opholdsstuen og spisestuen bundet sammen - både inde, men også ved terrassen, hvortil begge rum har udgang. Dette designforslag er lavet således, at der i fremtiden vil være mulighed for en tilbygning, der kan give endnu mere rum til familien med mulighed for at etablere et nyt forældresoveværelse med et større tilhørende walk-in og eget badeværelse, samt en opdeling af en børne- og voksenafdeling med større kontor og gæsteværelse eller lege-multirum.

Designforslag 2
Vandskuret facade med lyse trædetaljer

I dette designforslag er en del af husets oprindelige udtryk bevaret samtidig med, at huset har omgået en modernisering.

 • Taget er bevaret rødt, hvilket er tilsvarende husets oprindelige udseende 
 • Selve husets oprindelige røde facade har fået en lettere vandskuring, hvilket komplimenteres af lyse trærammer i vinduer og døre samt lyse trælister på facaden
 • Der er skabt en stor, gennemgående terrasse i lyst træ, der indbyder til ophold og samvær i aftensolen, og den skaber en glidende overgang til haven med udgang fra både spisestue, opholdsstue og diverse værelser
 • Den store terrasse, der har udgang til mange af husets rum, skaber en god forbindelse mellem hus og have


Dette forslag er en mindre ombygning og renovering samt tilbygning af den eksisterende bolig. I denne skitse kommer man direkte fra entréen til husets hjerte - det store køkken-alrum. Køkkenets placering er bevaret fra det oprindelige hus, og fra spisestuen er der forbindelse til et kontor og læseområde med en stor integreret bogreol og sidde niché, hvor der er plads til fordybelse. 

I tilbygningen findes to værelser med delt hyggekrog, hvorfra der er udgang til terrassen, samt et gæsteværelse. Desuden er der et større soveværelse med tilhørende walk-in i den tidligere entré. Soveværelset har ligeledes udgang til terrassen.

Designforslag 3
Rustikt hus med saddeltag

Det tredje designforslag bærer præg af et arkitektonisk udtryk, der giver huset et moderne og tidssvarende udseende. Dette forslag skaber et meget unikt og særpræget hus. 

 • I denne skitse har huset omgået et totalrenovering samt tilbygning i form af en ny 1. sal
 • Råt og rustikt udtryk i farverne på murstenene på huset, men samtidig bevares en varme fra det nye saddeltag
 • Æstetisk smukt hus, hvor taget forbindes med det resterende hus i kraft af de lyse trælister på døre og vinduer samt den lyse træterrasse


I denne skitse har huset omgået en totalrenovering. Husets køkken-alrum er centralt placeret, og her findes en køkkenø med både opbevaring og siddepladser, hvilket gør det til husets samlingspunkt med udsigt og udgang til terrassen. 

Ligeledes findes i denne skitse et større soveværelse med eget badeværelse og walk-in samt egen udgang til den store terrasse. Soveværelset er adskilt fra de to børneværelser, der i denne skitse er rykket op på den nye 1. sal, og som kan tilgås ved en spindeltrappe. 

Trappen fremstår som en skulptur i huset, og binder de to etager sammen. På førstesalen findes et opholdsrum, hvor der falder et smukt naturligt lys fra det store, åbne gavlvindue.  

Endeligt designforslag
Røde mursten med store vinduer og trædetaljer

I det endelige forslag, som er udarbejdet i samarbejde med familien, er en stor del af husets oprindelige udtryk bevaret, mens der samtidig er tilføjet en række moderniseringer

 • Husets flotte røde mursten er bevaret, og det røde tegl har fået en rensning, som giver nyt liv
 • Trærammerne på døre og vinduer er sorte, og flere steder er de ført til gulv, hvilket giver et moderne udtryk, og samtidig et smukt, naturligt lysindfald i hjemmet
 • Det er påsat naturligt træ på husets facade, hvilket giver et godt samspil med den store, lyse træterrasse. Disse giver sammen huset et varmt udtryk til det moderne udseende
 • Der er i taget indsat en række ovenlysvinduer, der giver en dejligt lysindfald i køkken-alrummet

I det endelige forslag foretages der en større ombygning samt en tilbygning, hvor husets store køkken-alrum er centralt placeret med køkkenø med opbevaring og siddepladser til familien, hvilket skaber et samlingspunkt med udgang til den store terrasse. Opholdsstuen ligger i åben forbindelse med køkken-alrummet, og i tæt forbindelse hertil findes der et legerum/kontor.

Tilbygningen ligger i forlængelse med opholdsstuen, og indeholder et større soveværelse med walk-in og udgang til terrassen, men der i husets modsatte ende findes to større børneværelser samt gæsteværelse. Dette giver en indirekte opdeling af huset, hvor der er plads til henholdsvis en forældre- og en børneafdeling.

Terrassens varme, lyse træplanker samler hele huset, og giver en flydende overgang mellem inde- og ude og en smuk udsigt til haven.

Er du interesseret i vores arbejde? Se flere eksempler på tidligere projekter her.

Andre projekter