Nyt badeværelse: 4 ting du bør overveje inden du går i gang

Renovering

September 18, 2021

Badeværelset er at af de allervigtigste rum i en bolig, og der går som regel mange tanker og overvejelser ind i hvordan det perfekte badeværelse skal se ud. Der er mange ting man bør tænke over inden man får lavet et nyt badeværelse, da det kan have stor betydning for dagligdagen hvis badeværelset ikke er indrettet optimalt.

I denne artikel kommer vi ind på fire ting som er vigtige at overveje inden man går i gang med at lave et nyt badeværelse. Grundig planlægning inden arbejdet går i gang, kan nemlig forebygge mange fejl og problemer længer fremme i byggeforløbet.

Så læs med her og gør klar til at få lavet nyt badeværelse.

 

1) Hvad er årsagen til at gerne du vil renovere dit badeværelse?

Det allerførste du bør sætte dig ind i, er hvorfor du gerne vil have lavet et nyt badeværelse. Er det eksisterende badeværelse for småt? Er indretningen umoderne? Eller er rummet bare formet på en måde som ikke passer med jeres daglige brug af det?

Hvis du på forhånd har styr på hvorfor du gerne vil have lavet et nyt badeværelse, bliver det nemmere for både os og dig selv at hjælpe med at skitsere en ny løsning. Hvis det for eksempel drejer sig om pladsmangel når hele familien står i kø for at børste tænder om morgenen, vil du allerede vide at det vigtigste vil være en udvidelse af rummet.

Så sikrer du dig at løsningen kan dække alle de områder som du gerne vil have dækket.

 

2) Hvad fungerer godt og mindre godt ved det nuværende badeværelse?

Er der nogle ting ved det nuværende badeværelse som faktisk fungerer ret godt? Og hvis ja, er der så nogle af de elementer som du gerne vil tage med dig videre i det nye?

Det er vigtigt at have øje for hvilke ting kan forbedres ved at få lavet et nyt værelse. Men man skal ikke glemme at der faktisk også kan være ting som allerede fungerer virkelig godt.

Hvis man har styr på hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer, bliver det nemmere at forme et nyt badeværelse som både kan holde fast i det brugbare og forbedre det mindre optimale.

 

3) Hvad er budgettet for projektet?

Hvor mange penge regner du med at lægge i projektet? En grundig overvejelse af budgettet er en god måde at forebygge uventede omkostninger senere i processen.

Deter derfor altid en god idé at lægge cirka 20% ekstra oveni det budget man når frem til da man så er bedre forberedt på de uventede ekstra udgifter.

 

4) Skal det eksisterende rum bruges som det er?

Skal det nye badeværelse laves i samme rum som det eksisterende eller skal selve rummet udvides? Hvis væggene også skal rykkes for at lave plads til et større badeværelse, bliver det pludselig et større projekt.

Projektets omfang har selvfølgelig også indflydelse på budgettet og på hvor lang tid det kommer til at tage. Det betyder ikke at du skal lade dig skræmme af at projektet måske bliver en smule større end du regnede med.

Det vigtigste er at du får et badeværelse som passer med din vision og dagligdag, og der kan det nogle gange være nødvendigt at ændre på andre dele af boligen for at gøre plads til visionen.

Hvis det eksisterende rum dog sagtens kan bruges, behøver du ikke at tænke i de helt store projektbaner endnu. Men det er stadig vigtigt at man overvejer det.