3 tilbygninger som er perfekte til efteråret

Tilbygning

November 11, 2021

De varme sommermåneder er ovre for denne gang, og efteråret har budt os velkommen med sine velkendte regnvejrsdage og orangegule trætoppe. Temperaturen er dalet, så vi er alle langsomt begyndt at rykke indenfor og gøre klar til de endnu koldere vintermåneder som er på vej.

I denne artikel giver vi fire eksempler på tilbygninger som er perfekte til efterårsvejret. Med disse tilbygninger vil du kunne udnytte det bedste af vejret i denne periode og samtidig skærme for de stærke vinde og regnvejret.

 

Orangeri

Orangerier er udestuer med en fransk twist. I orangerier er der lagt stor fokus på udsynet ud til haven og de omkringliggende omgivelser, og deres glasvægge er som regel indrettet på meget kunstneriske og æstetisk bæredygtige måder. De er derfor altid elegante at se på og kan tilføje stor værdi til din bolig.

Orangerier og udestuer minder meget om hinanden, og rent byggeteknisk er de stort set ens. Der er dog alligevel en del forskelle mellem de to, særligt i deres baggrundshistorie. Orangerier blev oprindeligt brugt til opbevaringen af eksotiske planter blandt den adelige del af Frankrigs befolkning. Udestuer har derimod altid haft et mere opholdsorienteret fokus. Orangerier kan også stå for sig selv, mens udestuer altid hænger sammen med hovedbygningen.

Orangerier er perfekte til efterårsvejret da de lader dig nyde alle sæsonens spændende vejrfænomener uden at skulle påvirkes af kulden og de stærke vinde. Med et orangeri vil du trygt kunne sidde inde i varmen med en varm kop te i hænderne samtidig med at du følger med i hvad der sker udenfor.

 

Terrasse med overdæk

Det er nok en anelse for koldt i midten af november til at spise sin morgenmad ude på terrassen, men der er ingen der siger at man ikke lige kan snuppe morgenkaffen udenfor med et tæppe omkring sig. Hvis man har varmeapparater på sin terrasse, er der sågar endnu flere muligheder for at få lidt frisk luft derude, selv i efterårsmånederne.

Med en overdækket terrasse bliver man sparet for det meste nedbør, og hvis terrassen udover det også er godt afskærmet for vinden, har man pludselig en lille vindstille oase på sin grund. Hvis man undgår de typiske fejl i indretningen af terrasser, får man pludselig mange flere muligheder for at bruge den hele året rundt.

En overdækket terrasse kan skabe mange muligheder for at være udenfor om efteråret, og de er derfor perfekte til de lidt køligere måneder på året.

 

 

Bålplads

Skumfiduser, lejrbålssange og aftener ved ilden med et uldtæppe om skuldrene. En bålplads er nærmest en del af opskriften på den perfekte familieaften, og det er der god grund til. Det er en nem måde at tilføje lidt hygge og atmosfære til en ellers tom del af haven eller terrasseområdet, og af den grund er bålpladser ofte populære løsninger til både sommerhuse eller de familier som gerne vil have lidt flere muligheder for at være sammen udendørs.

Der er mange måder at få lavet en bålplads på. Den kan både stå som en selvstændig del af haven, eller bygges ind i et eksisterende terrasseområde.

Hvis det ikke regner for voldsomt udenfor, kan bålpladser være nemme måder at få lagt lidt flere muligheder for udendørs hygge ind her sidst på året. De åbner ligeledes op for mange gode måder at samle familien til hyggestunder på, og er derfor perfekte til de kølige efterårsdage.