4 måder at puste nyt liv i sommerhuset på

Inspiration

July 5, 2021

Trænger sommerhuset til lidt fornyelse? Der er mange måder at puste nyt liv i en gammel bolig på, og en sådan forandring kan nemt forbedre helhedsoplevelsen af at være i sommerhus.

I denne artikel giver vi fire råd til måder hvorpå man kan forny sit sommerhus uden at skulle tænke i de helt store ”rive ned og bygge nyt”-baner. Det er også bedre for miljøet at beholde hvad man kan. Så, lidt fornyelse gavner ikke kun dig som sommerhusejer, men kan også være en cadeau til den omkringliggende natur.

 

 

1) En tilbygning som inviterer naturen indenfor

Der er mange måder at invitere naturen ind i sit sommerhus på, og en tilbygning af denne art vil nærmest altid sætte et positivt præg på helhedsoplevelsen. Det er ligeledes en god måde at give sommerhuset et friskt pust på.

Man kan for eksempel tilbygge et udekøkken, bålplads eller udendørs baderum hvis man er til friluftsbadning. Måske endda et lille orangeri. Der er mange muligheder og de skaber alle nye måder at nyde sit sommerhus på.

 

2) Større vinduer eller skydedøre i glas

Der er mange ting som man skal være ekstra opmærksom på når man bygger med glas, men et stort glaspanel kan gøre vidundere for indeklimaet i en bolig.

Det er ligeledes en god måde at sikre en masse naturligt lysindfald i sit sommerhus på, og kan nemt være med til at give bygningen et mere moderne præg.

 

3) Pergolaer

En pergola er en nem og billig måde at give de udendørs arealer et sofistikeret og sommerligt touch.

Hvis man i forvejen har en udendørs terrasse, kan de ligeledes agere som overdæk og skærme noget af sollyset af, så man kan nyde sin frisklavede lemonade i morgensolen uden at blive skoldet.

Pergolaer er dog ikke den mest effektive type af overdæk, så hvis man ønsker fuld beskyttelse for regn, slud og lignende på sin terrasse, er det en god idé at konsultere en arkitekt om hvilke mulige løsninger der er.

Derdover kræver pergolaer heller ikke (som regel) en byggetilladelse at opføre, og de kan derfor være relativt hurtige at få sat op.

 

4) Kig på køkkenet og badeværelset

Er køkkenet hensigtsmæssigt indrettet? Er badeværelset optimalt? Hvis køkkenet og badeværelset er de eneste dele af sommerhuset som ikke er blevet renoveret over de seneste årrækker, kan det være en god idé at kigge der og overveje om det er på tide at de får et lille lift.

Et dårligt køkken eller for lille badeværelse kan nemlig nemt blive et irritationselement i et rum som ellers skal bruges til afslappelse og nydelse af naturen. Man skulle jo nødigt gå rundt og stresse imens man er i sommerhus!