Renovering

Totalrenovering og tilbygning til Amager villa

Et par fra Amager ønskede en gennemført forvandling af deres længehusvilla. Der skulle en totalrenovering og en tilbygning til, for at opfylde deres drømme om en særpræget og moderne bolig. Læs her hvordan vi løste dette projekt!

Parret ønskede sig en ny planløsning af huset, der skulle indeholde en ny tilbygning til både førstesalen og stueetagen. 

Desuden skulle facaden have et nyt udtryk, som du også kan se række forskellige spændende bud på længere nede i artiklen. 

Parret købte vores pakke arkitektonisk udvikling, og ønskede altså forskellige bud på designretninger i form af både visualiseringer og plantegninger

Visualiseringer 

Når vi arbejder med vores projekter indenfor arkitektonisk udvikling, kommer vi med 2 eller 3 forskellige bud på visualiseringer, som kunden får mulighed for at kigge og kommentere på, hvorefter vi kan opgraderer dem ud fra kundens kommentarer. 

I denne case, hvor huset skulle have en ny tilbygning og desuden en renovering af facaden, kom vi forinden det endelige design med en række forskellige bud: 

Designretning 1 

Denne visualisering viser en klassisk fortolkning af facaden.

Dette design var det der udfordrede parrets ønsker mindst, og lå altså ret tæt op af det, de havde beskrevet. 

Facaden har en pudset grå farve hele vejen rundt og bidrager desuden til et skarpt geometrisk udtryk. 

De små detaljer som den hvide ramme om vinduerne, den hvide sokkel og det runde vindue er dog med til at give huset personlighed og særprægethed. 

Vi foreslog desuden at indrette det indendørs design i sammenhæng med det udvendige, hvor man kunne lade de samme mættede farver følges med stærkere klassiske træk som f.eks. silleparket og massive gulve. 

Designretning 2 

I dette design skulle huset have trætop, for at give det et ekstra moderne og unikt udtryk. 

Det lyse og varme træ komplimenterer fint husets ellers hvide betonfacade, og desuden skaber denne deling mellem materialer en flot og elegant struktur i husets udtryk. 

De hvide overflader med træet gør huset lyst og meget imødekommende. 

Dette lyse tema kunne man med fordel lade fortsætte inde i huset, f.eks. med store hvide rum og lyse træmøbler. 

Designretning 3 

I dette design har huset fået et strejf af new nordic stilen.

Igen legede vi med en deling i facaden, dog nu med rød råpudset top og en bund i sort beton, der gav huset en god og solid base. 

De to dele i facaden skulle fungere som en moderne fortolkning af ældre danske længehuse.

Dette design var formentlig det der udfordrede kunden mest, men var et forsøg for at vise dem noget, de måske ikke vidste var en mulighed. 

Den fantastiske røde farve kan kombineres med et interiør i naturmaterialer og enkelte farvetoner, til at fuldføre den nynordiske atmosfære.

Plantegninger 

Vi kom i samme ombæring som visualiseringerne også med to bud på nye planløsninger til parrets hus, som skulle have en ny tilbygning. 

De to ret forskellige plantegninger gav kunden mulighed for at forestille sig forskellige måder at indrette rummene i huset på. 

Tit og ofte får arkitekterne også øje på rumfordelinger, som kunden ikke selv havde forestillet sig. 

Plantegning 1

Plantegning 2

Endelige design 

Efter flere kommentarrunder med kunden endte huset med at få et noget andet design, end udgangspunktet lagde op til. 

Husets endelige design fik røde teglsten på taget, der skulle føres over på husets tre kviste. 

Facaden fik en pudset hvid farve, og rammerne om vinduerne blev sorte. 

I løbet af processen med et projekt kan der altså ske en del, og man kan ende med noget helt andet end man forestillede sig. Men det vigtigste er, at man ender med det der føles rigtigt.

Sådan kommer du i gang med dit projekt

Sidder du selv med drømme om en renovering, en tilbygning eller måske et større byggeprojekt? 

Så vil vi rigtig gerne hjælpe dig. 

Start med at booke et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde med en af vores dygtige arkitekter. Mødet vil vare 30 minutter og her vil arkitekten kunne danne sig overblik over dine ønsker, og vurdere om det er realistisk. 

Giver projektet mening, aftaler vi et nyt møde, hvor den egentlige planlægning går i gang. 

Dette møde koster 6000 kr, og her vil vi både lægge et budget, klargøre og sikre lovkrav og diskutere jeres muligheder og ønsker nærmere. 

Efterfulgt af mødet kommer så arkitekternes forskellige bud på designretninger, som du har mulighed for at kommentere på, før vi når det endelige design. 

Vi håber at vi må hjælpe jer videre med jeres boligdrømme!

Andre projekter