Tilbygning

Tilbygning med nemmere adgang til haven, året rundt

Har man en dejlig og rummelig have, er det bare med at få noget ud af den. Men det er et hus’ oprindelige arkitektur ikke nødvendigvis designet til. Det var f.eks. den situation en familie fra Gentofte fandt sig selv i, da de kontaktede os. 

Den gode have er for mange noget af det vigtigste ved hjemmet. Derfor er det ikke meget ved, hvis den fra huset både er besværlig at få udsyn til, og at komme ud i. 

Det begyndte en familie fra Gentofte at blive trætte af. De savnede derudover at kunne sidde udendørs på flere årstider, end på den varme sommer. 

En løsning på disse problemer skulle efter familiens ønsker findes i en større terrasse i forbindelse med deres nuværende terrassedør, og hertil en vinterhave, så familien kunne sidde ude hele året.  

Familien købte en af vores pakker “arkitektonisk udvikling”, og her i artiklen kan du se hvilken visualisering og plantegning, der endte med at danne ramme for familiens nye tilbygning. 

Designforslag
Orangeri og terrasse med store trapper ned til haven

Arkitekternes designforslag viser en ny, stor åbenhed og tilgængelighed til haven, via vinduespartiet i orangeriet og den adgang trapperne giver til haven. Til venstre på visualiseringen ses et orangeri, som er arkitekternes bud på den vinterhave, familien ønskede sig.

Se dette indlæg der forklarer hvad orangerier er, og dette indlæg der klargøre forskellen på orangerier og en udestue/vinterhave.

Både terrasse og orangeri er lavet af lyst naturtræ, og er dermed i glidende overgang med husets oprindelige gule farve.

Samtidig bliver orangeriet en ny og anderledes tilføjelse til huset med det flade tag, som det har. Taget er deruodver massivt bygget, for at forhindrer voldsom og direkte sol, men uden at fjerne den nye, dejlige udsigt. 

Arkitektens kommentar:
 “Orangeri og terrasse i simpelt lyst naturtræ, som står flot til de gule mursten, men samtidig fortæller de om et nyt element. Orangeri er lavet med simpelt fladt tag, som er massivt, for at mindske direkte sol uden at tage udsigt mv. De store trapper på begge sider forbinder huset med haven”


Plantegningen viser hvordan der er sammenhæng mellem det oprindelige hus, og de nye tilbygninger. Orangeriet er f.eks. koblet direkte til husets stue.

Derudover kan de store trapper til både orangeri og terrasse fungere som siddepladser og opholdssted. Trappernes enkle design skaber derudover også sammenhæng mellem de to tilbygninger.  


Designforslag opsummeret 
  • nem adgang til have
  • orangeri med fladt tag
  • stor terrasse 
  • store trapper fra orangeri og terrasse til have
  • let lyst naturtræ

Andre projekter