Tilbygning

Tilbygning med charme

Når man ikke længere har plads nok til familien, er tilbygning for mange en god mulighed. Læs med her, og se en case, hvor vi designede en tilbygning, der passer til denne families behov.

Livet udvikler sig, børnene bliver større og pludselig er der ikke længere den plads i huset, som der var i begyndelsen. Hvad gør man så? I denne families tilfælde var en tilbygning til deres oprindelige hus den helt rigtige løsning, for at få mere rum og  plads til familielivet. 

Målet var at skabe et hus, hvor funktionalitet og et smukt design kunne gå hånd i hånd. Samtidig ønskede vi at bevare det oprindelige hus’ charme og karakter, og også at have fokus på ude-inde-forholdet og godt lysindfald. 

Helt konkret havde  familien krav til, at tilbygningen skulle indeholde et stort køkken-alrum med udgang til terrasse og have samt en stor stue og entre. De købte vores pakkeløsning med 3 x designforslag og visualiseringer.


Her kan du se, hvordan det oprindelige hus ser ud.

I alle designforslag har tilbygningen samme udgangspunkt: Et look, hvor husets originale design får lov at gå igen.


Designforslag 1
Tag af glas

I første designforslag står det oprindelige hus som den midterste del af tilbygningen. I den laveste tilbygning findes køkken-alrummet, og herover placeres et centreret glastag, der har et flot samspil med formen på det eksisterende hus’ tag. Glastaget tilfører huset et moderne look, hvilket blot styrkes af zinkinddækningen på taget. 

Huset har store gulv-til-loft-vinduer og døre, som både har den funktion at forbinde haven og huset, og samtidig give huset et smukt, naturligt lysindfald

Til designforslag 1 findes et ekstra forslag, der byder på en anden fortolkning af taget. 

Her er taget en form for nyfortolkning af det eksisterende hus’ tag, hvor der er tilføjet store tagvinduer, der ligeledes tilfører huset masser af naturligt lys og kig til himlen. 


Designforslag 2
Saddeltag i glas

I andet designforslag findes det eksisterende hus som den midterste del af tilbygningen, og køkken-alrummet findes i bygningens lave ende - tættest på haven. På denne del af tilbygningen er taget skabt til at give huset kant, samt at skabe kontrast til den eksisterende tagudformning. Endnu en gang er der sat en zinkinddækning ved taget, hvilket skaber det moderne udtryk

I dette forslag er der sat glasskydedøre ind ved køkken-alrummet, hvilket giver muligheden for at nyde haven - næsten som et ekstra rum til huset. Igen er der i høj grad tænkt på dagslyset, hvilket huset får rigeligt af i dette forslag. Alt i alt kommer huset til at emme af lys og åbenhed.


Designforslag 3
Tag med ovenlysvinduer

Også i det tredje designforslag findes det eksisterende hus som den midterste del af tilbygningen, og køkken-alrummet med udsigt til haven. Her er taget ved køkken-rummet lavet med store ovenlysvinduer, der bringer naturligt lys ind i rummet. I gavlen er der placeres et stort glasparti med sprosser, der ikke kun tilfører lys, men også giver huset mere karakter og charme, som det sås i det eksisterende hus. 

Ved stuen placeres et stort glasparti samt havedøre, der forbinder ude og inde, såvel som bidrager til naturligt lys i hjemmet. 


Endeligt designforslag og planløsning
En nyfortolkning af den eksisterende bolig

I det endelige designforslag er det oprindelige hus, som i de tre første designforslag, placeres i den midterste del af tilbygningen. Rammerne om tilbygningen, hvori køkken-alrummet er placeret, ses som en nyfortolkning af det eksisterende hus’ design. I taget placeres der store ovenlysvinduer, der skaber et lyst og åbent rum med kig til himlen. Desuden placeres der sprossede vinduer, som bidrager det den charme, som det oprindelige hus byder på. 

I det endelige forslag er der, ligesom i designforslag 2 placeret foldedøre med udgang til haven. De får en virkning på tilbygningen, som bidrager til, at haven bliver en del af huset, samtidig med, at de giver et smukt lysindfald. Kunden fik to forslag til, hvor døren placeres i forhold til gavlen. 


Her ses plantegningen til det endelige designforslag.

  • Ny entre, der er placeret i forlængelse af den åbne stue samt køkken-alrummet
  • Indgangen til badeværelset er bevaret i den oprindelige entre, hvilket skaber mere plads i den nye entre
  • Køkken-alrummet med spisepladser, som er husets samlingspunkt, er placeret med udsigt til haven
  • Foldedørene kan med fordel åbnes op og sommeren, og integrere hus og have sammen til ét


Er du interesseret i vores tidligere projekter? Eller leder du efter viden og inspiration? Alt dette er at finde på vores hjemmeside. Hvis du ønsker at tale med en arkitekt om dit fremtidige byggeprojekt - stort som småt - kan du kontakte os, og booke 30 minutters gratis samtale.

Andre projekter