Nyt hus

Skovhus med højt til loftet

I skovens dybe stille ro... Skal der bygges et nyt bo! Her kan du læse om hvordan vi hjalp en familie med at udarbejde skitser til deres drømmehus i de nordjyske skove.

Omfavnet af træer, hører du en symfoni af fuglekvidren fylde den friske forårsluft omkring dig. Du ser din nabo, en hjort, springe elegant over et nærliggende buskads og forsvinde ind blandt bøgene. Foroven hviler et tyndt tæppe af friskudsprungne blade der kaster et grønligt skær ned på den lysebrune jordgrund. Velkommen til skoven.

 

En familie med større teenagebørn og en fantastisk smuk naturgrund i det nordlige Jylland, drømte om at bygge et hus. Deres grund lå lige op ad den nærliggende skov, og de ønskede derfor at få bygget et hus som kunne fungere i samspil med den tætte natur. Derudover skulle huset kunne rumme alle familiens fire medlemmer, og de bad derfor specifikt om at få indtegnet et større fællesrum med ”teenage”-afdeling i den ene ende, og plads til de voksne i den anden.

Kunden købte vores ”3 x Designforslag”-pakke, og vi udarbejdede tre forskellige skitser til deres nye hjem, som alle tog højde for det input og de ønsker som arkitekterne løbende blev givet af familien. Der blev især lagt fokus på udvælgelsen af materialer, da familien netop ønskede sig et så naturligt udtryk som muligt. Derudover skulle lysindfaldet også prioriteres højt, da familien søgte en smuk udsigt og veloplyste lokaler. Læs med her, for at se de tre designforslag vi fik udarbejdet til dem.

 

Designforslag 1
Lyst træ og røde teglsten

I det første designforslag, ses et hus som for alvor leger med en unik sammensætning af geometriske proportioner, hvilket giver bygningen en postmoderne flair.

 

Derudover spiller de lyse naturmaterialer godt sammen med skoven i baggrundden, og boligen formår derigennem at være kunstnerisk, uden at gå på kompromis med det naturlige.

Materialerne givet et godt samspil mellem det røde teglstenstag og de gule mursten. Det lyse træ mellem skiverne giver det også et skarpt og enkelt koncept.” – Arkitekten

Det store terrasseområde giver derudover rig mulighed for at fordybe alle sanserne i den omkringlæggende natur og nyde godt af solen i de danske sommerperioder.

 

Designforslag 2
Mørk murstensbase

Designforslag 2 præsenterer os for en bygning hvis mørke murstensbase skaber en stærk kontrast til det røde tegl. De flotte tage fremhæves, og boligen er derudover blevet gjort en anelse større end i det første forslag.

 

 

“Trædetaljerne er med til at blødgøre murstenen.” – Arkitekten

De mørke mursten skaber et solidt udseende, men det lyse træ i facadens detaljer er med til at blødgøre dette mere ”hårde” udtryk i boligen. Der er også sikret oceaner af naturligt lysindfald i dette designforslag, og samme højde til loftet som i forslag 1, hvilket skaber en følelse af stor rumlighed når man er indendørs.

 

 

Designforslag 3
Ét stort tag

I forslag 3 ses et mere komprimeret hus, hvor boligens tre ”afdelinger” er blevet samlet under ét stort tag. Materialerne er derudover blevet holdt i lyse nuancer, og det grå bliktag gør dette forslag til det mest simple af de tre. Simpelheden giver dog en minimalistisk elegance, og et subtilt vink til funkisstilen.

 

 

“Her ses hvordan de tre volumener er omfavnet af det store tag. En ren nordisk klimapragmatisme, som er god for vind, sne, og sol.” – Arkitekten

Det store facadevindue er blevet forlænget ned til terrassegulvet, hvilket sikrer endnu mere udsyn til de smukke omgivelser. Det giver, som i forslag 2, også en rumlighed indendørs, da hele frontvæggen nu er af glas og derfor gennemsigtig.

 

Vores dygtige arkitekter er pt. ved at udarbejde et endeligt designforslag til den spændte nybyggerfamilie, og artiklen opdateres så snart den endelige skitse er færdigudviklet.

Andre projekter