Tilbygning

Moderne tilbygning

Læs om denne case, hvor vi hjalp med at designe en tilbygning til en familie, som ikke bare gav mere plads, men som forbandt hele huset æstetisk.

Mange børnefamilier kender det måske; plads kan man aldrig rigtig få nok af. I denne case arbejdede vi med en kunde, som ønskede sig mere plads samtidig med, at deres hus skulle lave et udtryksmæssigt løft, der kunne skabe sammenhæng. Vi hjalp familien med at designe en tilbygning, der forbandt hele huset - både fysisk og æstetisk. 


Her kan du se, hvordan huset oprindeligt så ud.

Som man kan se, er mange detaljer på husets ydre ufærdige, og vi havde derfor helt oplagt at eksperimentere med udseendet.


Designforslag 1 
Tilbygning med hvidpudset facade


I det første designforslag er tilbygningen holdt i stil med det resterende hus, og facaden er derfor hvidpudset på hele bygningen. Det hvide hus bliver kontrasteret af det sorte tag, hvilket gør selve huset lysere og mere iøjnefaldende.

Stilmæssigt er huset i dette forslag holdt meget enkelt, hvilket skaber et moderne og tidløst udtryk.

 • Taginddækning i sort træ, der skaber kant og kontrast til den hvide facade
 • Store dobbeltdøre i opholdsstuen, der giver lys og luft til boligen
 • Terrassen og de store døre og vinduer skaber god sammenhæng mellem hus og have


Husets planløsning er lavet sådan, at der skabes en forlængelse mellem det eksisterende hus og garagen. Opholdsstuen placeres i ved køkken-alrummet, og har udgang til terrassen og haven, hvilket giver masser af naturligt lys.

Opholdsstuen er placeret sådan, at den stikker 2,5 meter ud fra den resterende bolig, og skaber dermed en hyggelig krog på terrassen, hvor der er tæt kontakt til huset.


Designforslag 2
Tilbygning beklædt med trælister


I det andet designforslag er tilbygningen og siderne af den eksisterende bolig beklædt med lyse trælister. Dette skaber en kontrast til den hvidpudsede facade, men samtidig bevares et harmonisk udtryk.

Her udfordres den klassiske funkisstils hvide facader med træbeklædningen, og resultatet bliver et personligt præg og et let, lyst udtryk på det moderne hus.

 • Træbeklædningen skaber en flot, samlende ramme om den eksisterende bolig
 • Tilbygningen er lavet uden udhæng, og kommer derfor til at se højere ud, hvilket skaber et godt spil i bygningens form
 • Der indsættes skydedøre i både opholdsstuen og soveværelser, der ikke bare skaber lys i hjemmet, men også integrerer haven 


I dette planløsningsforslag er hele garagen udnyttet til beboelse, og soveværelse med eget walk-in og badeværelse placeres her. Opholdsstuen er i forslaget placeret tæt ved køkken-alrummet igen, og den er også her trukket et stykke ud fra huset. 

Terrassen er en anelse større i dette forslag, og der er både udgang fra opholdsstuen og soveværelset i tilbygningen, hvilket skaber to afskærmede og hyggelige kroge på terrassen, hvor man kan nyde privatlivet eller familiehygge.


Designforslag 3
Tilbygning i sort zink


I det tredje designforslag er tilbygningen beklædt i det samme sorte zink, som taget er inddækket i, hvilket giver hele huset kant og personlighed. Tilbygningen står i kontrast til det resterende hus’ hvidpudsede facade, og kommer i fokus.

Stilmæssigt får huset i dette designforslag et mørkere udtryk, end de to forrige forslag, og kontrasten bliver tydeligere.

 • Zink som beklædningsmateriale skaber en vedligeholdelsesfri facade
 • Det store glasparti på tilbygningen giver hjemmet masser af naturligt lysindfald
 • Harmonisk udtryk mellem tilbygning og eksisterende bolig
 • Tilbygningen er uden udhæng, og derfor bidrager den synlige højdeforskel endnu mere til kontrasten


Igen er den eksisterende garage inddraget til beboelse, og huser her både dele af opholdsstuen og WC. WC’et hører til soveværelset, der er placeret mod nord. Soveværelset har i øvrigt også forbindelse til eget walk-in.

Opholdsstuen er som nævnt delt i to: Et familieområde og en niche i det vestlige hjørne af huset, hvor man kan sidde i ro og slappe af eller fordybe sig i en bog. Modsat de to første forslag er tilbygningen trukket tilbage fra haven, og det resulterer i, at der skabes et lille “rum” på terrassen, hvor familien kan sidde afskærmet.


Endeligt designforslag
Tilbygning beklædt i sorte profilbrædder


I det endelige designforslag er tilbygningen beklædt i sorte profilbrædder, der også er ført ned på siderne af boligen. Den eksisterende boligs hvidpudsede facade bevares, og igen kommer kontrasten i fokus.

Selv om der er en smuk kontrast i boligen, er sammenhængen stadig tydelig. De sorte brædder, der danner en ramme om hele boligen samler hele udtrykket, og det moderne funkishus får et varmt og unikt design

 • Tilbygningen trækkes ud mod haven
 • De store vinduer og skydedøre giver boligen et godt naturligt lysindfald
 • Boligen bærer præg af den klassiske funkisstil med det flade tag og kubiske former


Planløsningen til det endelige designforslag udnytter husets eksisterende garage til beboelse, og giver hjemmet et stueområde med udsigt til haven og masser af naturligt lys. Planløsningen minder meget om løsningen i forslag 3, men opholdsstuen gøres dog en anelse større i det endelige forslag.

I det endelige forslag trækkes tilbygningen en smule ud fra huset, hvilket bidrager til, at der lukkes naturligt lys ind i stuen samtidig med, at man vil opleve en større kontakt mellem ude- og inderummet. Familien får en stor terrasse i lyst træ, der spiller godt sammen med tilbygningens mørkere træbeklædning, hvor man kan nyde nogle gode stunder i haven.


Vi er altid klar til at hjælpe dig med at få dine boligdrømme til at gå i opfyldelse! Kontakt os og hør mere om dine muligheder. Du kan også læse om flere af vores tidligere projekter, og blive inspireret til dit eget. Er du ny i byggeverdenen, har vi samlet masser af viden og inspiration, der kan hjælpe dig godt på vej.

Andre projekter