Tilbygning

Tilbygning af entré

‍En børnefamilie på fem havde i lang tid gået og savnet en større hovedindgang til deres bolig. Her kan du læse om hvordan vi hjalp dem med at udarbejde en løsning som både var effektiv og æstetisk.

På et tidspunkt løber man tør for kasser til at proppe alle børnenes regnfrakker ned i. De mange tennissko samler sig i en bunke til højre for døren, og væggene bliver langsomt omdannet til gallerier af knagerækker og flyverdragter som for længst er blevet for små. Hovedrummet er ved at blive til roderummet. 

En større børnefamilie fra Søborg havde i længere tid gået og døjet med pladsmangel. Deres entré var ikke stor nok til at rumme alle familiens voksende behov, og de bad derfor om hjælp til at få udarbejdet en hovedindgang som var større og samtidig kunne fungere som en stilren måde at binde deres kældertrapper sammen med stueetagen.


En entré er ikke bare sko og jakker. Det er det første møde med jeres hjem og derfor også det første møde med jer.” - Projektets arkitekt


Der blev lagt stor fokus på at få skabt en indbydende og stilren entré. Familien købte vores “3 x designforslag”-løsning, og vi udarbejdede nedenstående løsninger til dem.

Nedenunder ses den oprindelige entré som familien ønskede at lave en tilbygning til.

Familiens oprindelige entré


Designforslag 1
Tilbygning i cortenstål

I det første forslag er tilbygningen lavet med et overdæk af sort cortenstål.


Overdækket fungerer også som regnly for cykelparkering, og kontrasten mellem de røde taglsten og det sorte overdæk skaber et let udtryk ved ankomst til boligen.

Forslag 1 er det største af forslagene, med en tilbygget entré på 14 kvadratmeter. Derudover er der indvendigt blevet lavet et repos som giver plads til et walk-in skab i entréen.

 

Designforslag 2
Tilbygning med udhæng

I det andet forslag består tilbygningen af et mindre udhæng i træ, med et stort vinduesparti vendt mod indkørslen.

Det store vinduesparti sikrer en masse naturligt lys i entréen og udhænget skaber samtidig ly over indgangen. 

Som i de to andre forslag, er der også i dette blevet lavet indbyggede skabe i stuetagen. Dette maksimerer pladsen i den kompakte entré og skaber et mere simpelt udtryk.


Designforslag 3
Tilbygning med vindfang

I forslag to, har vi udarbejdet en alternativ tilbygning som fungerer som en mere enkel og kompakt forlængelse af husets oprindelige struktur - dog i et andet materiale, for at beholde den stilede kontrast mellem det røde tegl og det sorte træ. Her er udhænget blevet erstattet af et vinduesparti, og der skabes et vindfang omkring det.


Udhænget i forslag 3 er en mindre og mere kompakt entréløsning end de to andre, men sikrer stadig god pladsoptimering i indgangen og masser af smukt naturligt lys fra det store vinduesparti. 

Endelige designforslag
Overdæk med mørk baggrund

Efter input og feedback fra kunden, blev der udarbejdet et endeligt designforslag som kombinerer det bedste fra alle de forrige tre.

I dette færdige forslag ses det samme overdæk som i designforslag 1, men med en mørkere forbindelse til hovedbygningen, i form af en entré af sort træ. Dette sikrer det samme stilrene udtryk som i de forrige og samtidig den praktiske dimension som overdækket bidrager med.

"Vi følte at vi havde meget indflydelse overprocessen. Vi kom med vores input og kunne tydeligt se hvordan vores ønsker var blevet tænkt ind i de færdige tegninger." - Kunden

Føler du dig inspireret af at se de forskellige designløsninger? Udforsk gerne vores brede portfolio, for at se hvilke andre byggedrømme vi har været med til at realisere.

Andre projekter