Nyt hus

Drømmehuset på 360 kvm

Læs om dette nybyg projekt, hvor en familie ønskede plantegninger og skitsetegninger af deres kommende drømmehus.

Familien bestilte en designpakke, som indeholdte visualiseringer samt plantegninger af de forskellige løsninger. Forslagene blev baseret ud fra familiens samt Lightlys ideer.

Familien ønskede et hus på 360 kvm med plads til opholdsrum for familien, og derudover et soveværelse, tre rummelige børneværelser og badeværelse og walkin.

Familien ønskede et hus med plads til familiehygge og frirum og større børneværelser.

Familie ønskede en indgang fra syd til både entre og bryggers, hvorfra man bevæger sig videre ud i huset. Derudover ønskede de en terrasse, der giver mulighed for ophold udenfor og samlingssted for familien.Designforslag 1 - Hvidt & træ

Denne skitse tager udgangspunkt i en facade i hvid puds med elementer i træ, som er med til at dele facden op i mindre dele. Væggene samt taget går ud forbi den sydlige facade og er derved med til at indramme denne. En stor sydvendt terrasse er i træ i en mørkere farvetone, der fungerer som bindeled mellem indkørslen og huset.

Dette forslag tager udgangspunkt i kundens oprindelige tanker med indgang fra syd til både entre og bruggers, hvorfra man bevæger sig videre ud i huset. Fra både stuen og køkkenet er der adgang til en nordvendt terrasse, der giver mulighed for ophold udenfor. Når man bevæger sig op af trappen på 1. salen , kommer man op ved det lille tekøkken, som ligger i forlængelse af opholdsrummet, hvor der på den ene side er placeret tre værelser og på den anden soveværelse, walk-in og badeværelser.


Designforslag 2 - Sorte mursten og lyse trælister

Denne skitse har et facadeudtryk med sorte mursten og lyse trælister der står i kontrast til det mørke murværk. Træet er med til at dele facaden op, så den kommer til at synes mindre. Terrassen er udformet i samme lyse træ som på facaden, hvilket giver et sammenhængende udseende.

Dette forslag tager udgangspunkt i samme footprint som i forslag 1, men hvor planløsningen er anderledes. Der er igen adgang til huset udefra til entré og bryggers, dog er der kun adgang til resten af huset gennem entreen, og der er adgang til en nordvendt terrasse fra stuen samt køkkenet. Når man kommer op ad trappen på 1. salen, befinder man sig ind i en lille fordelingsgang som giver adgang til et af værelserne, soveværelset, badeværelset samt opholdsrummet, hvorfra der er adgang til de to resterende værelser.


Designforslag 3 - Sorte og lysegrå mursten

Denne skitse tager udgangspunkt i en facade, som er opdelt i tre. De yderste dele har en pudset facade med sorte mursten som kontrast til det hvide, hvor den miderste del er formet i lyse grå mursten. Facaden bindes sammen med den lyse træterrasse foran og skaber derved et ‘podie’ til huset.

Dette forslag tager udgangspunkt i samme planløsningsprincip som ved forslag 1, hvor bygningen er delt i tre dele på tværs. Her der der kun adgang til huset via entreen og adgangen til den nordvendte terrasse gennem stuen. Når man kommer op på 1, salen, står man i enden af opholdsrummet hvor tekøkkenet er i enden. Opholdsrummet fungerer ligesom ved skitse 1 som bindeled mellem de forskellige værelser, soveværelse, badeværelset samt trappen ned til stueetagen.


Endelige designforslag

Denne skitse tager udgangspunkt i en facade, som er opdelt i tre. Den midterste del er formet i sorte mursten og står derved i kontrast til de yderste dele som er i hvis puds. De hvide pudset facader er igen delt med lyse træ lister i samme tone som terrassen, hvilket binder huset sammen med terrassen.

Dette forslag tager udgangspunkt i planforslag 3, men med modifikationer. Der er adgang til huset via entreen, som leder videre ud i huset, og fra stuen er der adgang til den nordvendte terrasse. Når man kommer op på 1, salen, står man i tekøkkenet. Opholdsrummet fungerer som bindeled mellem de forskellige værelser, soveværelse, badeværelset samt trappen ned til stueetagen.Andre projekter